Miten selvitä hääjärjestelyistä mahdollisimman stressittömällä tavalla?

Häitä saatetaan suunnitella jopa vuosikausia ja niiden onnistumiselle saatetaan asettaa suuria paineita – jopa niin suuria, että niitä on vaikeaa tai lähes mahdotonta täyttää. Erityisesti morsian saattaa toivoa unelmiensa prinsessapäivää samalla stressaten sitä, että jokin meneekin peruuttamattomasti pieleen H-hetkellä. Miten sitten hääjärjestelyjen aiheuttamaa stressiä voisi välttää? Kokosimme joitakin vinkkejä tälle sivulle.

Suunnittelu on kaiken A ja O

Usein sanotaan, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty ja että suunnittelu on kaiken A ja O. Tämä pitää erityisen hyvin paikkaansa hääjärjestelyjen osalta. On tärkeää, että asiat on suunniteltu kunnolla ja delegoitu tehokkaalla tavalla. Yksi ihminen ei millään ehdi hoitaa kaikkea, joten on tärkeää, että morsiuspari saa riittävästi apua hääjärjestelyjen aikana.

Toisinaan voi olla parasta jättää hääjärjestelyt ammattilaisen huoleksi

Jos hääjärjestelyt tuntuvat liian stressaavilta tai ylitsepääsemättömiltä, voi olla hyvä ajatus jättää ne joko osittain tai kokonaan ammattilaisten huoleksi. Pitopalvelu voi huolehtia ruuanlaitosta ja kahvituksesta ja toimittaa paikan päälle myöskin tarjoilijat. On myös olemassa erityisiä hääsuunnitteluyrityksiä, jotka voivat suunnitella hääsi alusta loppuun. Hinta saattaa olla tällaisia palveluita käytettäessä melko kova, mutta asiantuntevaa hääsuunnittelijaa käytettäessä hääparin oman stressin määrä jää helposti minimaaliseksi. Tästä syystä moni maksukykyinen pari jättääkin häiden suunnittelun mielellään asiantuntijan huoleksi.

Jos järjestät häät itse, mitoita ne kykyjesi ja resurssiesi mukaan

Jos sinulla ei ole varaa käyttää hääsuunnittelijan palveluksia tai jos haluat jostakin muusta syystä huolehtia järjestelyistä itse, kannattaa mitoittaa häät omien kykyjesi sekä resurssiesi mukaan. Erityisen suurten häiden järjestäminen on erityisen haastavaa, minkä vuoksi onkin hyvä miettiä, kuinka suuren vierasjoukon kestitsemisestä selviät kunnialla. Ehkäpä pienemmän ja intiimimmät häät olisivat tässä tapauksessa parempi vaihtoehto.

Myös pienellä budjetilla voi järjestää ikimuistoiset häät. Tosin tämä saattaa vaatia hieman tavallista enemmän vaivannäköä ja mielikuvitusta. Valitse hääpaikka huolella, samoin kuin myös vierasjoukko. Ehkä voit pyytää sukulaisiasi ja ystäviäsi lahjan sijaan auttamaan häävalmisteluissa. Hääkakku, ruokailun järjestäminen tai vaikkapa häiden kuvaaminen voivat olla oivallisia lahjoja ja auttaa hääparia säästämään rahaa.