Vuoden 2017 ruokatrendeistä

Trendeistä puhutaan enimmäkseen vaatteiden ja sisustamisen osalta, mutta myös ruokien osalta on nähtävissä vuosittain tai kausittain muuttuvia trendejä. Mikä sitten on muodikasta ruuanlaiton saralla vuonna 2017? Jatka lukemista, jos haluat pysyä ruokatrendien aallonharjalla!

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, mikä ei jää huomaamatta ruokatrendien saralla

Rakas kotimaamme saavuttaa tänä vuonna kunnioitettavan 100 vuoden iän, mikä näkyy voimakkaalla tavalla myös tämän vuoden suomalaisissa ruokatrendeissä. Tänä vuonna ei ole noloa tarjota perinteisiä suomalaisia ruokia!

Ekologisuus ja terveellisyys ovat nyt trendikkäitä valintoja

Ekologisuuden ja terveellisyyden merkitys on ollut jo pitkään korostunut ruuanvalmistuksessa sekä kuluttajien tekemissä valinnoissa. Myös tänä vuonna ekologiset ja terveelliset valinnat ovat erityisen trendikkäitä valintoja. Näiden lisäksi on tärkeää, että ruokailu on elämyksellistä.

Lasipurkit ovat tänä vuonna trendikkäitä tarjoiluastioita

Erityisesti pienen budjetin ruuanlaittajalle voi tulla iloisena uutisena se, että tänä vuonna lasipurkkeja voi käyttää aivan hyvin tarjoiluastioina ja kaiken lisäksi ne ovat tänä vuonna erityisen trendikäs valinta. Jos sinulla on kotona vauvaikäinen lapsi, säästä hänen tyhjät pilttipurkkinsa ja tarjoile niistä vaikkapa kaunis kerroksittain koottu jälkiruoka illallisvieraille. Tämä on samanaikaisesti sekä ekologista että taloudellista. Lasi on erityisen hyvä materiaali tarjoiluastioiden materiaalina, koska siitä ei ole todettu liukenevan elimistölle haitallisia tai vaarallisia yhdisteitä, toisin kuin vaikkapa elintarvikemuovista.

Opettele kokkaamaan Lähi-Idän makuja

Tänä vuonna Lähi-Idän maut ovat erityisen trendikkäitä. Jos nämä maut eivät ole sinulle vielä tuttuja, kannattaa vierailla vaikkapa kirjastossa ja lainata sieltä keittokirja, joka opastaa sinut Lähi-Idän keittiön salojen pariin. Loihdi vaikkapa hummusta tai kokeile erilaisia tapoja käyttää munakoisoa. Yhdistele mausteita uudella tavalla ja saat keittiösi tuoksumaan eksoottiselta. Jos budjettisi on niin pieni, ettet pääse tänä vuonna ulkomaille, voit ainakin nauttia ulkomaiden herkullisista makuelämyksistä omassa keittiössäsi. Kun Lähi-Idän keittiön niksit oppii, on tämän trendikkään ruuan valmistaminen yllättävän helppoa.

Kasvis- ja vegaaniruokavaliot ovat nyt trendikkäitä

Tänä vuonna on erityisen trendikästä suosia kasvisruokaa. Esimerkiksi linsseistä loihdit helposti ja edullisesti täyttävää, terveellistä ja herkullista ruokaa – kunhan vain osaat maustaa ruuan oikealla tavalla.